Gåvor till anställda

Under julen brukar nästan alla företag få jobba lite hårdare. De anställda behöver jobba längre dagar eller stressa lite mer för att allt ska bli klart i tid. Sådana uppoffringar vill man belöna eftersom företaget inte skulle fungera utan sådana hängivna personer.

Att ge bort julklappar till sina anställda är ett fint sätt att visa uppskattning. Även om företaget inte går med så mycket vinst borde man visa hur värdefulla varje person på företaget är. Klapparna behöver inte vara dyra och håller man sig under 450 kronor per person så är gåvorna skattefria.

Har man en liten firma känner nog alla varandra ganska väl. Då kan man köpa julklappar som man tror skulle passa till var och en. En boknörd kan få ett presentkort på en bokhandel medan den som gillar att vara på gymmet kan få ett mindre hantelset.

Gör en budget för julklapparna. Hur mycket kan ni avvara? Dela sedan det i antal anställda och se inom vilken prisklass ni ska ligga i.

Större företag med många anställda kan dra nytta av företag som säljer gåvor och profilprodukter till andra företag, såsom Driva Lehmanns. Hos dem kan man köpa gåvor i stora upplagor och även få vissa av dem tryckta med företagsloggan eller med ett stort tack till den anställde.

Det är svårt att köpa en sak åt alla anställda som majoriteten kommer att gilla. Försök att hitta en produkt som alla kan ha användning av men kanske inte alla har (eller har tillräckligt av). Ett fint påslakanset kan vara en idé, eller kanske ge bort ett brädspel? Val av gåva beror mycket på bransch, vad företaget står för och vilken typ av karaktärsdrag som majoriteten av de anställda besitter.