Sälja som privatperson

Som person köper man saker genom hela livet. Även om soffan inte är nedsutten så hinner man bli less på den efter några år och kanske vill ändra inredningen helt i vardagsrummet. Vi är konsumenter.

Det brukar också vara vanligt att man samlar på sig massor med kläder. Undre reorna köper man saker som man egentligen inte behöver men lockas av de billiga priserna.

I slutändan står man där med fulla garderober och förråd. Det tar emot att kasta saker som egentligen inte är trasiga eller fel på. Försök istället att sälja bort sakerna och få tillbaka lite av slantarna som ni har lagt ut.

När man ska sälja som privatperson ska man först vara beredd på att det är ganska svårt. Många personer har exakt samma tankar och även om din soffa är nyare så är det ofta den som sätter lägst pris som har störst chans att få saken såld. Det handlar ju inte bara om att ni ska få några extra slantar i sparkassan.

Se också till att ha fler än en bild på varan ni säljer och att bilderna är av bra kvalité. Många personer hoppar över annonser utan bilder och några väljer också att inte undersöka saken närmre om bilderna är suddiga eller för mörka.

Skriv en bra text som beskriver saken ni vill sälja. Ta med flera olika mått, berätta hur gammal den är, vart den är köpt och hur mycket du själv betalade för den i nypris.

Var beredd på att många kommer att pruta. Vill du ha 150 kronor för en sak kan du lägga ut den för 170 i början och om någon vill ha den lite billigare så sänker du dig till 150 kronor för att vara snäll!

Kommentarer är stängda.