Undvik att rekrytera fel person

När företaget är i en kurva som stiger uppåt, orderingången ökar och personalen måste jobba övertid för att hinna med så är det dags att fundera på att anställa fler i firman.  Detta för att inte riskera att kvalitén på era produkter eller tjänster blir sämre och ni börjar tappa kunder istället för att försätta öka.

Det är ibland svårt att hitta rätt person till tjänsten och det kan var bara att fundera på att anlita ett bemanningsföretag som kan hyra ut personal till er till att börja med. Ibland kan det vara toppar i produktionen som måste fullföljas innan en lugnare period och då är det bra att slippa rekrytera och sedan varsla men även för att hitta rätt person till jobbet. Är du nöjd med den du hyr in kan du erbjuda personen fast anställning på företaget.

Att rekrytera fel person kan bli en dyr historia och du sparar in på både tid och resurser genom att anlita ett bemanningsföretag, både för att hyra in personal och för att få hjälp med rekryteringsprocessen i de fall där du ska anställa. Det sägs kosta mellan 250 tusen och 1 miljon att rekrytera fel person så det finns faktiskt pengar att spara på att ta hjälp.

Kommentarer är stängda.