Vad är en affiliate?

Ordet affiliate kommer från engelskan och betyder att man ansluter till något. Det är en framgångsrik procedur på internet där olika annonsörer vill öka sin synbarhet och på så sätt få mer trafik på sin sida och produkter. Det handlar om att du som webbplatsägare får intressanta annonsörer som vill kunna ha sina annonser på din sida. Det kallas också för publisher och är en möjlighet för dig att tjäna på att du tillåter att yttre annonsörer publicerar deras budskap. De som använder sig av affiliatenätverk är i många fall e-butiker eller webbplatser med olika typer av arrangemang.

Annonsering

En annons kan finnas på plats genom att vara en textlänk eller vara en webbannons med bild. Om man klickar där skickas besökaren vidare till annonsörens sida och produkter, som kan vara olika varianter. Ett passande exempel för affiliate och hur annonser kan se ut hittar man på sidan FörsäkringarOnline, där man kan se hur olika länktexter finns tillgängliga. De har fått en enkel design som gör att besökare lätt kan klicka sig vidare, tack vare affiliateprogrammet. Man kan även kalla affiliate för marknadsföring online, där målet är att få synas så mycket som möjligt och besök på ens sida.

Affiliate som arbete

På sidan Internetworld står det att man kan få en god inkomst på att vara affiliate men det ligger hårt arbete bakom. De stora typerna av annonser handlar oftast om kläder, resor, skönhet samt onlinespel. Här handlar det även om SEO, sökmotoroptimering där ens sida kommer bättre till på sökmotorer som Google.